Godafton Masterchefs!

Först och främst innan ni kavlar upp ärmarna så vill vi tacka Er för ert förtroende-det glädjer oss verkligen  och vi hoppas att ni får en härlig kväll trots rådande omständigheter som vi hoppas snart är över!

Förberedelser: ta fram köttet,svartroten och duchesse potatisen från kylen och ta av locken-låt rumstempereras ca 30 min innan ni påbörjar förrätten.

Förrätt:

•sätt ugnen på 250 g.
•halstra rårakan hastigt på medelhög värme i stekpannan på spisen i lite olja tills den är krispig.
•fördela skagenröran på rårakan.
•strö på rödlöken.
•toppa med rom och citronklyftan.

Varmrätt:

•Värm såserna på låg temperatur på spisen (alt i micron)
•sätt in duchesse potatisen (vegetariskt alternativ sätts in samtidigt som duchesse potatisen)i den uppvärmda ugnen i sin form den levererades i. När den börjar se gyllene ut sänker ni värmen till 150g.låt ugnsluckan vara öppen ett litet tag för att sänka temperaturen i ugnen.
•sätt in köttet i sin form den levererades i i ugnen
•beroende på hur Ni önskar ett kött styr ni tiden i ugnen-10-20 min där ca 10 min. genererar medium och 20 min genererar välstekt! Vi rekommenderar medium alltså ca 10-12 min.
•när ni anser att köttet är klart, ta ut från ugnen och låt vila i sin form ca.3-4 min. Vegetariskt alternativ samt duchesse potatisen ska också ut nu.
• tänk nu att ni är med i ett fancy matlagningsprogram och lägg upp det finaste ni kan:)

Dessert:

•skeda upp curden på tallriken och dra med skedens undersida så det bildar en ”fåra” som ett spår i tallriken. Lägg på chokladganachen i ”skåran” och placera pannacottan på valfri plats på tallriken…tänk Masterchef programmet igen! Här kan det komma se lite olika ut beroende på hur mycket bubbel man intagit under kvällen men vi rekommenderar att allt hamnar PÅ tallriken;)

Sist men inte minst vill vi önska Er alla ett riktigt gott nytt år!
Kram jessica & Saso
Swedish express
(Journummer 0768138144)